Wordfreedom’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Thessaloniki vibrează noaptea!

 

Thessaloniki te corupe prin oamenii săi care petrec pînă ce se rostogolesc,]Thessaloniki te ispiteşte emorm prin libertatea uriaşă pe care ţi-o oferă , încît poţi să te plimbi pe faleză purtînd doar pijamale şi inele de cauciuc care îţi lăţesc hidos urechea. Nimeni nu te judecă pentru că porţi cizme de iarnă la 37 grade Celsius.
Fără să te aştepţi, poţi provoca un ropot de aplauze, dar numai cu o condiţie: să spargi farfuriile în care ţi se dă mâncarea gratuită de la cantină. Grecii nu plîng după cioburi, ci se bucură. Ghinionul este alungat!Ȋn Thessaloniki , Dyonisus este oaspete de onoare şi dă startul la petrecerile din cluburi la două dimineaţa, iar cina din taverne cuprinde şapte feluri delicioase de mîncare cu ierburi aromate din Creta, fructe de mare şi vin din Cipru. Totul la 10 euro de persoană, dacă faci parte dintr-un grup de 20 de oameni chef de viaţă.
Viaţa de noapte te surprinde prin ineditul ei!
Prea multă permisivitate te poate face să-ţi pierzi minţile. Ȋn parcul din spatele Rotondei, cea mai veche biserică din Thessaloniki ,construită de Galerius Caesar în secolul IV, homosexualii se sărută dezinvolt. Jointurile sunt pasate de la un prieten la altul, Berea şi sticlele de “ţiporo”, un fel de ţuică românească sunt savurate fără reţinere, în valuri. Femeile beau cot la cot cu bărbaţii pînă îşi pierd echilibrul. Poliţia nu intervine, nu interzice băutul alcoolului pe străzi şi în universităţi. Iar, creatorii de graffiti  trăiesc arta chiar şi pe zidurile facultăţilor. Studenţi dependenţi îşi injectează doza, stînd ascunşi pe la colţuri.

Potrivit unei legi, poliţiei îi este interzis să intre în universităţi. Prin anii ’70 a avut loc o revoltă a tinerilor în Universitatea Aristotel din Thessaloniki, iar membrii poliţiei au intrat în forţă şi au distrus bunurile instituţiei. Iar petrecerile se ţin scai în interiorul universităţilor, la căderea nopţii. A doua zi , dimineaţa, în amfiteatre, profesorii păşesc peste o parte dintre studenţii anesteziaţi de aburii alcoolului.

Şi nu poţi spune că nu se face carte la Universitatea Aristotel din Thessaloniki! Dacă termini şcoala în şase ani, în loc de cinci, atunci eşti un geniu, un student silitor. Profesorii sunt foarte severi! Ȋn Thessaloniki, tinerii îşi pot prelungi viaţa de student pînă la zece ani şi chiar mai mult. Pot i exmatriculaţi abia după şapte ani.

Cînd mă va cuprinde dorul de a retrăi o adolescent întîrziată, mă voi întoarce oricînd cu drag, în Thessaloniki!

Reclame

Niciun răspuns to “Thessaloniki vibrează noaptea!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: